Construcţia bisericii, care este din lemn, a fost începută în anul 1834, cu trecerea timpului biserica a avut nevoie de o îngrijire aparte. Preotul Paroh, Sergiu Marițoi, începând cu anul 2009 până în prezent, a avut grijă ca biserica să aibă un aspect îngrijit atât pe exterior cât și interior cu ajutorul creștinilor din localitate și din afara acesteia.

Din păcate, la data de 29 Noiembrie 2016, din cauza unui incendiu, biserica a fost distrusă în proporțiile care nu permit restaurarea acesteea.

Parohia, având circa 950 locuitori, își dorește o nouă biserică de aproximativ 120 metri pătrați. 

Pentru a începe construcția unei noi biserici este necesară demolarea bisericii vechi, proces ce necesită suma de aproximativ 500 euro. 

Deasemenea, este necesară crearea unui proiect arhitectural pentru biserica nouă, costurile căuria sunt de aproximativ 2000 euro. 

Pregătirea fundamentului, materiile prime, costurile pentru lucrările de construcții, geamuri și uși costă aproximativ  20000 mii euro.

Acoperișul,  clopotnița impreuna cu lemnul pentru acestea costă aproximativ 7500 euro.

Cu toate că suma integrală este destul de mare, pentru început noi dorim să avem măcar un acoperiș, sub care locuitorii vor putea să se roage.

"Dar din dar se face rai".

Toată informația despre donații o găsiți aici.


Free Joomla Lightbox Gallery